POSTED ON

March 30, 2017

Les loups Noirs – Pingouin
Adieu a New York
Macaya 1973

les-loups-noirs-front

In februari 2010 hadden we Les Loups Noirs a New York, vandaag
de opvolger. Voorkant noemt hem ‘Pingouin’, achterkant ‘Adieu a
New York’. Wederom prettig soundje voor een warme zomerdag.
Ik zeg pak hem en geef hem weer door aan je matties..

In february 2010 we already had les loups Noirs a New York, today
its follower. Frontsleeve calls it ‘Pingouin’, backside speaks of ‘Adieu
a new York’. Another nice piece of compas to enrich a warm summer-
day. I’d say get it and spread it as you’re used to..

tracks ;

01 – Devine
02 – Eté a new york
03 – Fantaisie nocturne
04 – Haïti
05 – Pa triche
06 – Je reviendrai
07 – Vampire
08 – Sejour a la martinique

downloadbutton

This entry was posted in

6 Comments

 1. Pim 31 March 2017 at 17:25 - Reply

  Hier ben ik superblij mee! Vorig jaar was ik een paar maanden geobsedeerd door deze band en heb ik geprobeerd hun discografie digitaal bij elkaar te krijgen. Compleet krijg je zoiets nooit, daarvoor zijn ze te obscuur en hebben ze te veel uitgebracht. Maar met de ongeveer 15 platen die ik vond mag ik best tevreden mee zijn.

  Tussen 1970 en 1980 brachten ze minstens 22 albums uit, waarschijnlijk meer. Ik stel me zo voor dat als ze in de buurt waren van een studio ze aan een middag net genoeg tijd hadden om een LP vol te spelen. Dat kan immers ook best zonder sporen of overdubs. Hup, met z’n allen een ruimte in, 6 microfoons er omheen en GAAN. Al hun lp’s zijn daardoor momentopnamen en zeer wisselvallig van kwaliteit. De beste albums bevatten 1 goeie plaatkant.

  Ik heb voor mezelf daarom maar een compilatie gemaakt, en die is best goed gelukt al zeg ik het zelf. Pa Triche heeft me indertijd slapeloze nachten bezorgd, want ik kon maar geen goeie rip vinden. Overal gezocht, maar een mp3-rip van een zwaar bekraste plaat leek de enige versie op het wereldwijde web te zijn. En precies in Pa Triche slaat de track flink over. Ondanks dat gebrek heb ik ‘m op de comp gezet, maar het bleef me dwars zitten.

  Tot nu, want zometeen ga ik als kers op de taart de track upgraden. En Pingouin nog eens luisteren.

  Moos, je bent een goed mens. Hou me aanbevolen voor meer Loups!

  • Moos 31 March 2017 at 20:17 - Reply

   haha, geweldig mooi verhaal Pim, ik ben blij dat ie zo goed binnenkomt.
   dank voor de feedback..

 2. grapo 3 April 2017 at 13:46 - Reply

  compa’s always such a pleasure :-)

 3. DJ Daudi 5 April 2017 at 06:51 - Reply

  Wow. I just bought a copy of this album. Thanks to you, I don’t have to rip it!

  • Moos 5 April 2017 at 08:09 - Reply

   How nice to hear,
   we bought it around the same moment then..hihi,
   small world..

 4. […] Pingouin, Adieu a New York 1973 a Télé Haïti 1977 Gardner lalanne a New York 1972 A Paris 1976 Discogs Wiki […]

Leave A Comment